Як розвивати внутрішній туризм: 5 порад для ОТГ

Добробут громад – один із пріоритетних завдань Української Галицької Партії. Разом з кращими експертами ми вже написали не одну програму розвитку ОТГ. І одним із напрямків, як на Франківщині громади можуть розвиватись, є внутрішній туризм. І карантин добре демонструє, наскільки це важливо. Бо туризм – цілий сектор галузевої економіки. А відтак, можливість громадам заробляти та створювати робочі місця. Є що показати і запропонувати – до вас приїдуть туристи. Та як це зробити? Ми підібрали поради від експертів, завдяки яким, громада може розвивати у себе внутрішній туризм.

5 порад для ОТГ:

1️⃣ Інвестувати у розвиток інфраструктури.

2️⃣ Ефективно використовувати ресурси і працювати над якісним сервісом.

3️⃣ Сформувати конкурентоспроможну і цікаву пропозицію (брендувати території, долучати місцевих жителів і підприємців, майстрів, розвивати еко і гастротуризм, встановлювати вказівники, шукати цікаві історичні факти і легенди, а як нема – створювати місцеві “родзинки”).

4️⃣ Вести активну інформаційну роботу у соцмережах, Гугл картах та Вікіпедії.

5️⃣ Заохочувати і стимулювати бізнес виходити з “тіні”.

Наші активісти не стоять осторонь таких процесів. Наприклад, сільський голова Котиківки, заступник голови обласної організації УГП Іван Вережак ініціював еко табір для молоді та працює над розвитком території біля 300-річного триаркового віадука Три мости. Разом з однодумцями працює над розвитком Дністровського каньйону. Адже переконаний: Городенківщина має великий туристичний потенціал. До співпраці долучає фахівців, місцевий бізнес, разом розробляють еко та веломаршрути, пропагують зелений туризм, збирають цікавинки району, щоб привабити туристів і розвивати свою громаду.

“Наш край має багато цікавих локацій, які цікаві і туристам, і місцевим. Наприклад, костел у стилі пізнього бароко у Городенці. Також є ферма Покутський равлик, куди можна приїхати на екскурсію і дегустацію та придбати цей смачний делікатес разом з сиром і медом місцевих виробників. І, звісно, гончарна майстерня Покутська кераміка.TapLap Ceramics. Тут є гарна пропозиція та співпраця із місцевими підприємцями», – розповідає Іван Вережак.

Іван Вережак

Свій досвід передає іншим – нещодавно Іван був спікером Онлайн-конференція. Туризм на карантині: час діяти. Де менеджери, ресторатори, економічні експерти та інші представники туристичної індустрії обговорювали, як вижити туристичному бізнесу Галичини та України загалом вижити, зокрема, в умовах карантину та кризи. Запис трансляції та поради експертів можна переглянути тут: https://bitly.su/Oyuo2n).

Українська Галицька Партія: Берегти. Цінувати. Розвивати.

Анна Зоря

Останні відео

Ми у Facebook

Дякуємо, ваше повідомлення відправленно!

Форма замовлення!