Богдан Панкевич: “Нам казали, що таку партію не зареєструють ніколи”

Голова Політради Української Галицької Партії Богдан Панкевич:

Вітаю всіх членів Української Галицької Партії!

18 серпня виповнюється два роки з моменту реєстрації Української Галицької Партії в Міністерстві юстиції.
Це не було легкою справою. Установчі збори відбулися ще 1-го листопада 2012 року. Потім, за півроку ми зібрали 13500 підписів на підтримку партії у 2/3 областях України. На той час потрібно було обов’язково мати підписи з Криму і Севастополя – велика подяка нашим друзям-киримли!
В Мінюсті у нашого юриста запитали, чи він при своєму розумі, що подає на реєстрацію такий Статут і Програму? І сказали, що така партія не буде зареєстрованою ніколи. Документи прийшлося переробити до максимально нейтрального формату. Потім юрист почув, яку суму потрібно принести, щоб партія була зареєстрована. І відповів, що ми хочемо міняти корупційну систему, а не годувати її хабарями.

Нам відмовляли у реєстрації кожних два місяці, знаходячи щораз нові причіпки.

За півроку після Майдану, після зміни керівництва Мінюсту і виборів нового Президента нам усно повідомили, що нарешті партію зареєструють. Але при одній умові – якщо ми у статутних документах не будемо згадувати про вступ України у НАТО. Бо існує така усна вказівка «згори». Це був для нас шок. Але ми на першому ж після реєстрації З’їзді прийняли такі Статутні документи, які повністю відповідають нашим уявленням і планам.

За два роки до нас долучилося багато чудових людей.

Ми успішно провели свою першу виборчу кампанію. Депутати від УГП показують приклад ефективної, антикорупційної діяльності в місцевому самоврядуванні. Життя деколи ставить перед нами більше викликів, ніж ми можемо справитися. Але енергія і мотивованість наших партійців долають всі труднощі.
Кожен член УГП є своєрідним обличчям Партії в колі своїх друзів і знайомих. Крок за кроком наше суспільство переконується, що нам варто довіряти, що УГП є ідеологічною, відповідальною політичною силою.
Дякую всім вам!

Останні відео

Ми у Facebook

Дякуємо, ваше повідомлення відправленно!

Форма замовлення!